Верховний суд прийняв касацію Кабміну / фото УНІАН

Верховний суд прийняв до розгляду касаційну скаргу Кабінету міністрів на рішення суду попередньої інстанції про призупинення дії постанови уряду, якою вищий орган виконавчої влади закріпив за собою одноосібне право призначати голову і членів правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», а також припиняти їх повноваження.

Читайте також"Нафтогаз" оскаржить у суді зниження цін на газ для населення

Про це повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень.

Відео дня

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою Кабінету Міністрів України на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 14 травня 2019 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду Києва від 3 липня 2019 року про забезпечення позову у справі № 640/7955/19», - йдеться у постанові суду.

Як повідомляв УНІАН, у середині травня Окружний адміністративний суд міста Києва частково задовольнив позов Федерації роботодавців нафтогазової галузі до Кабінету міністрів, призупинивши дію постанови уряду від 6 березня цього року, яким повноваження з призначення голови і членів правління «Нафтогазу» були віднесені до компетенції уряду.

У позові Федерація роботодавців нафтогазової галузі вказує, що своєю постановою уряд розширив свою компетенцію, відібравши повноваження у наглядової ради НАК.

Позивач також просив суд визнати постанову Кабміну протиправною і недійсною, однак ця вимога не була задоволена.