Очільник уряду побажав, щоб на час наступного опалювального сезону газ не дорожчав / фото УНІАН

Ціна на газ для населення, встановлена в серпні, є прийнятною і не повинна підвищитися під час опалювального періоду 2019-2020 років.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні уряду в середу, 21 серпня, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Нам вдалося змусити НАК «Нафтогаз України», починаючи з травня, знизити ціну на газ для населення на 25%. Сподіваюся, що наступний опалювальний сезон не буде пов'язаний з підвищенням цін для людей. Я вважаю, що зараз ціни на серпень є прийнятними і можуть бути використані в наступний опалювальний сезон», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожКоболєв анонсував нове рішення, яке допоможе українцям взимку "не платити більше" за газЗа його словами, весь газ було закачано за цінами, які зараз перебувають на своєму мінімумі.

Як повідомляв УНІАН, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями, яка діятиме в серпні.

Відповідно до постанови уряду від 5 червня, ціна становила 4 653,54 гривень за 1 тис. куб. м, що на 5,1% менше порівняно з липнем.

Загалом з квітня цього року ціну, за якою «Нафтогаз» продає газ для потреб населення й інших захищених споживачів (ПСО), знижено на 25,4%.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України, з червня «Нафтогаз» зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків – ціна для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі про середню митну вартість газу за минулий місяць, середньозважена ціна на Українській енергетичній біржі і ціна за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року. Компанія зобов'язана вибирати з них найнижчу.

Нагадаємо, в «Укртрансгазі» повідомили, що річний план із закачування газу виконаний на 40% українських сховищ.