Зеленський з візитом у Польщі / фото president.gov.ua

Україна та Польща вважають, що будівництво та введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" є неприйнятним і становить загрози для всієї Європи.

Читайте такожУ МЗС Польщі заявили, що співпраця Німеччини і РФ щодо "Північного потоку-2" нагадує пакт Ріббентропа-Молотова

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Володимир Зеленський сказав на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції у Варшаві. 

Відео дня

«Ми приділили увагу питанню енергетичної безпеки, і тут ми говоримо з Польщею єдиним голосом: «Північний потік-2» є неприйнятним і несе в собі загрози для всієї Європи», - заявив він. 

«Ми одночасно виступаємо за диверсифікацію джерел енергопостачання, а також енергетичну співпрацю в трикутнику – Польща-США-Україна», - додав глава Української держави. 

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво та роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. 

Новий трубопровід в обхід України будують поруч із уже існуючим "Північним потоком-1". Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він повинен з'єднати російський Усть-Луг і німецький Грайфсвальд.

Україна, США і низка європейських країн виступають проти будівництва "Північного потоку-2". У свою чергу Німеччина активно лобіює будівництво газопроводу. 

За оцінками експертів, в результаті припинення транзиту газу через територію України наша країна може втратити майже 3 млрд доларів доходів на рік.