Екс-чиновник підозрюється в причетності до введення скандальної формули "Роттердам+" / dengi.ua

Суд дозволив затримати колишнього голову Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка, підозрюваного у причетності до запровадження так званої формули "Роттердам+".

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив кореспонденту УНІАН, відповідаючи на запитання, чи задовольнив суд клопотання бюро щодо заочного арешту Вовка.

Читайте такожРеальний імпорт вугілля за формулою "Роттердам+" становить близько 1% - Ситник“Поки що немає тексту жодної з цих ухвал, але з оголошеного ми знаємо, що клопотання про затримання задоволено”, - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано збитків на суму 18,87 мільярда гривень.

За даними НАБУ, йдеться про Вовка, чинного директора ДП «Оператор ринку» (який на момент запровадження "Роттердам+" був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній цієї групи.

Дії всіх шістьох осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), а представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

19 серпня Солом’янський райсуд Києва відхилив клопотання прокурора САП про заочне обрання Вовку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

20 серпня стало відомо, що Вовка оголошено у міжнародний розшук.