Дмитра Вовка оголошено в розшук / фото УНІАН

Оголошений у міжнародний розшук колишній голова Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк з квітня переховується у Брюсселі.

Про це в коментарі кореспонденту УНІАН повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Читайте такожСправа "Ротердам+": суд дозволив затримати екс-голову Нацкомісії з тарифів

Відео дня

За його словами, “Дійсно є ухвала суду. Пан Вовк чомусь вирішив піти слідами одного з народних депутатів, які вже три роки ховаються від слідства, і вирішив комунікувати з правоохоронними органами через Facebook. За останньою інформацією, з квітня він знаходиться у Брюсселі”.

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано збитків на суму 18,87 млрд грн.

За даними НАБУ, йдеться про Вовка, чинного директора ДП «Оператор ринку» (який на момент запровадження «Роттердам+» був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній цієї групи.

Дії всіх шести осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), а представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

Солом’янський районний суд Києва відхилив клопотання прокурора САП про заочне обрання Вовку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі. САП не погоджується з таким рішенням суду і подаватиме апеляцію.

20 серпня стало відомо, що Вовка оголошено у міжнародний розшук.