Колишній керівник НКРЕКП Дмитро Вовк перебуває в розшуку / фото УНІАН

Колишнього голову Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка оголошено у міжнародний розшук.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури категорично не погоджуються з рішенням Солом’янського районного суду міста Києва, який не обрав для колишнього голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зважаючи на те, що підозрюваний перебуває за межами України та не з’являється на виклик слідчих його було оголошено у міжнародний розшук», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожАнтимонопольний комітет відмовився розслідувати скандальну формулу "Роттердам+" (документ)

Як повідомляв УНІАН, 8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано збитків на суму 18,87 млрд грн.

За даними НАБУ, йдеться про екс-голову НКРЕКП, чинного директора ДП «Оператор ринку» (який на момент запровадження «Роттердам+» був членом НКРЕКП), начальника відділу НКРЕКП, керівника управління НКРЕКП, заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України, директора департаменту однієї з компаній зазначеної групи.

Дії всіх шести осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), а представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

За словами керівника САП Назара Холодницького, інших фігурантів справи не затримано через те, що вони перебувають за межами України. «Щодо них розпочато нормальний кримінальний процес. Тобто їм оголошено, залишено підозри, їх викликано до детективів (НАБУ)... У випадку їхньої неявки вже будуть вживатись заходи для їхнього розшуку», - додав керівник САП.

14 серпня суд обрав запобіжний захід у вигляді 10 млн грн застави з покладенням певних процесуальних обов’язків раднику директора «ДТЕК Східенерго» Борису Лісовому, заставу вже внесено.

Ще одному фігуранту, гендиректору «ДТЕК Мережі» Івану Гелюху обрано запобіжний захід у вигляді застави в 9,5 млн грн з обов’язком з’являтися до слідчого та повідомляти про зміну місця свого перебування.

Солом’янський районний суд міста Києва відхилив клопотання прокурора САП про заочне обрання Вовку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі «Роттердам+». САП не погоджується з таким рішенням суду і подаватиме апеляцію.