Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", яка сьогодні виступає на слуханнях за апеляційною скаргою "Газпрому" на рішення арбітражного суду, згідно з яким було скасовано положення контракту "бери або плати", налаштована оптимістично і впевнена в тому, що позов російського монополіста не буде задоволений.

Читайте такожЗ 1 січня "Газпром" зможе вийти на український газовий ринок - Коболєв

Про це повідомив у Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Відео дня

"Поки все йде нормально, і ми залишаємося впевненими в тому, що апеляційний суд не задовольнить скаргу "Газпрому" на окреме рішення Стокгольмського арбітражу за контрактом на постачання газу", - написав він.

Вітренко також зазначив, що сьогодні "Нафтогаз" виступає з вступним словом на засіданні апеляційного суду у шведському місті Стокгольм, де розглядається справа.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня у Стокгольмі почалися слухання апеляційної скарги "Газпрому" на рішення арбітражу скасувати положення контракту "бери або плати", що звільняє Україну від зобов'язання платити "Газпрому" 80 мільярдів

Наприкінці лютого 2018 року російський монополіст "Газпром" програв судову тяжбу з "Нафтогазом" в Стокгольмському арбітражі з транзитним контрактом, за рішенням якого російська компанія мала виплатити українській стороні 4,6 мільярда доларів.

З урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 мільярда доларів на користь "Нафтогазу".