Ілюстрація REUTERS

Газотранспортна система України (ГТС) має залишитися у державній власності після завершення процесу її відділення від Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" (анбандлінгу - УНІАН).

Читайте такожНова компанія-оператор ГТС України перейшла в управління Мінфіну

Про це під час брифінгу, присвяченого початку опалювального сезону, заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Газотранспортна система - це дуже цінний актив, який має залишитися у державній власності й під його контролем. Це означає, що жодні чутки або маніпуляції на тему її можливої приватизації або відчуження не відповідають дійсності", - сказав він.

Також прем'єр підкреслив, що Кабмін очікує прийняття цього тижня у другому читанні і в цілому урядового законопроекту за анбандлінгу.

"Ми очікуємо, що на цьому тижні парламент остаточно ухвалить цей законопроект. Це відповідає інтересам України", - сказав він.

Як зазначив присутній на брифінгу перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелому, анбандлінг у разі прийняття парламентом закону можна завершити до кінця року.

"На виконання доручень і рішень уряду проводяться всі заплановані роботи. Можна сказати, що майже на 80% всі роботи виконані вже сьогодні. Те, що залишилося, за вашої допомоги ми плануємо завершити найближчим часом", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким передбачається відділення газотранспортної системи України (ГТС) від Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" (анбандлінг), при цьому об'єкт залишиться у власності держави.