slovoidilo.ua

Відпрацювати без збоїв цієї зими готуються енергетики ДТЕК. З початку року ТЕС компанії вже відпустили в енергосистему 24 млрд кВт-год електроенергії. До кінця року відпустять ще близько 7 млрд кВт-год. Для цього поповнюють склади паливом і переводять блоки на вугілля українського видобутку.

ДТЕК продовжує накопичувати вугілля на складах своїх ТЕС для стабільного виробництва електроенергії та енергетичної безпеки країни. На кінець жовтня на складах ТЕС ДТЕК накопичили більше 1 млн тонн вугілля, що в два рази більше, ніж було на початку осені.

Компанія також продовжує переводити блоки теплоелектростанцій на українське вугілля марки Г, щоб не залежати від імпортного антрациту. На даний момент проводять налагоджувальні роботи на першому блоці Криворізької станції - уже в листопаді він почне виробляти тепло і світло на вугіллі марки Г. Раніше компанія закінчила переоснащення чотирьох блоків Придніпровської ТЕС, що дозволило відмовитися від використання близько 2 млн тонн імпортного антрациту і виробляти більше електроенергії на вітчизняному вугіллі.

Відео дня

«У цьому році енергетики ДТЕК уже відпустили в енергосистему 24 млрд кВт-год електроенергії. З них 22 млрд кВт-год було вироблено на газовому вугіллі, який добувають в Україні. Електроенергія, яку ТЕС виробили і відпустили на вітчизняному вугіллі, - запорука стабільності енергосистеми, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - Щоб опалювальний сезон пройшов без збоїв, ми спрямували понад 1,8 млрд грн в підготовку восьми теплоелектростанцій і однієї теплоцентралі до роботи в посиленому режимі. Продовжуємо нарощувати запаси палива на складах. В основному, це - вітчизняне вугілля, яке є гарантом енергетичної незалежності України».

Щоб в країні було тепло і світло, енергетики ДТЕК в цілому планують відпустити в енергосистему 31 млрд кВт-год електроенергії за рік.