Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повідомляє про ризик припинення газопостачання з 1 березня 2020 роки для 52 виробників тепла, які, за оперативними даними на 19 лютого 2020 р., не виконують жодної з умов щодо розрахунків, передбачених положенням про спеціальні зобов'язання (ПСЗ).

Читайте також"Нафтогаз" прогнозує суттєве зниження цін на імпортний газ

Згідно з повідомленням прес-служби «Нафтогазу», для виконання такими підприємствами вимог щодо розрахунків їм необхідно в термін до 25 лютого включно виплатити понад 392,8 млн грн.

Відео дня

«Нафтогаз» звертає увагу підприємств-боржників на те, що в разі несплати бодай мінімального платежу до 25 лютого включно, для продовження отримання газу з 1 березня їм необхідно буде здійснити в термін до 28 лютого, крім мінімального платежу, так само й оплату вартості природного газу, спожитого в січні цього року.

«Щоб уникнути ризиків припинення теплопостачання населення «Нафтогаз» наполягає на необхідності термінового проведення розрахунків відповідно до вимог положення про ПСЗ», - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.