REUTERS

Новак і міністр виробничої реформи, навколишнього середовища та енергетики Греції Панайотіс Лафазаніс підписали в п'ятницю меморандум щодо будівництва на території Греції газопроводу в продовження "Турецького потоку", повідомляє Прайм.

"Дуже важлива подія, яка дозволяє нам продовжити реалізацію проекту з будівництва інфраструктури для продовження газопроводу дном Чорного моря, на території Туреччини і будівництво хаба на території Туреччини. Цей меморандум передбачає створення спільної проектної компанії, яка буде реалізовувати будівництво газопроводу грецькою територією, він названий в меморандумі як Південно-європейський газопровід", - сказав Новак на церемонії підписання меморандуму.

Спільна компанія, за його словами, буде створена на паритетній основі.

Відео дня

Читайте також"Газпром" хоче побудувати ще один газопровід з РФ до Німеччини

"Турецький потік" передбачає будівництво газопроводу потужністю 63 мільярди кубометрів газу на рік з Росії у напрямку Туреччини через Чорне море. Газопровід протяжністю близько 1100 кілометрів буде складатися з чотирьох ниток і виведе на турецько-грецький кордон до 47 мільярдів кубометрів газу.

Читайте також"Газпром" лякає, що транзиту через Україну після 2019 року не буде "ні за яких обставин"

Передбачається, що на кордоні Туреччини і Греції буде створений газовий хаб, а країни ЄС повинні самостійно реалізовувати газотранспортні потужності для подальшого приймання цього газу на своїй території.