Ілюстрація REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зняв з порядку денного парламенту розгляд питання про призначення Ольги Буславець міністром енергетики та захисту навколишнього середовища, згідно з листом президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожДля призначення Марченка новим головою Мінфіну депутатам не вистачило голосів

Як передає кореспондент УНІАН, про це Разумков повідомив у залі парламенту, зазначивши, що від президента України надійшов лист з проханням відкликати законопроект, яким Буславець має бути призначена міністром.

Відео дня

«Прошу виключити з порядку денного позачергового засідання Верховної Ради України питання про призначення Буславець міністром енергетики та захисту навколишнього середовища», - зачитав лист Разумков.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді призначити Ольгу Буславець міністром енергетики та захисту навколишнього середовища в оновленому складі уряду під керівництвом прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Раніше Буславець займала посаду генерального директора директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Голова парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що не підтримає кандидатуру Ольги Буславець на посаду міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, оскільки з її участю було прийнято так звану формулу «Роттердам+», яка завищила вартість енергетичного вугілля в тарифах на електроенергію.

На цей момент виконувачем обов'язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища є перший заступник міністра Віталій Шубін.