REUTERS

Запаси дефіцитної антрацитної марки вугілля на складах українських теплоелектростанцій за період з 21 по 28 грудня збільшилися на 13,4% – до 866,3 тисячі тонн з 763,8 тисячі тонн, говориться в повідомленні держкомпанії "Укренерго".

Згідно з повідомленням, запаси вугілля всіх марок на складах ТЕС за вказаний період збільшилися на 12,6% – до 2,231 мільйона тонн з 1,981 мільйона тонн.

Читайте такожУкраїна в поточному році подвоїла закупівлю вугілля з ПАР – Демчишин

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 27 листопада назвав недостатніми наявні запаси вугілля в Україні і вимагає від профільних чиновників надати план чітких заходів для стабільної роботи енергосистеми країни в умовах дефіциту палива.

Резервним джерелом поставок був обраний антрацитове вугілля з Південно-Африканської Республіки, який Україна закуповувала в минулому році. У поточному опалювальному сезоні перший балкер BULK CHINA з вугіллям з ПАР в обсязі 168 тисяч тонн прибув в морпорт "Южний" 5 грудня.

Читайте такожДемчишин назвав ціну африканського вугілля

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, держкомпанія "Центренерго" закупила першу партію південноафриканського вугілля по 57 доларів за тонну.

Прибуття наступної партії вугілля з ПАР очікується в січні 2016 року.