Росія припинила відвантаження зрідженого газу / Фоп УНІАН

Російська Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ (ФСТЕК) з 1 квітня припинила декларування скрапленого газу в усіх напрямках. Про це російських постачальників ЗВГ повідомила митна служба, передає OilNews.

Читайте такожВведення абонплати за газ відкладуть на три місяці

«Для розміщення вантажу під митну процедуру експорту необхідно представити дозвіл ФСТЕК. Про порядок отримання дозволу та документі, необхідні для цього, дивіться Постанову 517 від 15.08.2005 р.», – йдеться в повідомленні митниці.

Відео дня

Для ведення експортної діяльності необхідно отримання дозволу виробника в ФСТЕК, але на даний момент ФСТЕК тільки формує пакет документів, необхідний для отримання дозволу на відвантаження кожної партії.

«Отримання ж самого дозволу може зайняти від двох до восьми тижнів», – розповіли виданню в російському офісі одного з найбільших світових трейдерів.

Виробники повідомляють, що відвантаження зупинилися не тільки в українському напрямку: «Система вимагає дозвіл ФСТЕК при відвантаженнях, як в Україну, так і в Польщі, і в Угорщину, тощо».

Ряд українських операторів повідомляють, що вони підготували документи для постачальника за аналогією з поставками ДП. Вони стосуються призначення цієї продукції і підтверджують, що вона не буде поставлятися військовим.

При цьому оператори відзначають, що з певними затримками, але вдається доставити ресурс, який вже пройшов митне оформлення.

Про обмеження на експорт російського ЗВГ в Україну стало відомо напередодні.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році Федеральна служба з технічного та експортного контролю Росії вже вибірково обмежувала постачання дизельного палива від російських НПЗ в Україну під приводом того, щоб дизпаливо не використовувалося українськими збройними силами.

У вересні 2016 року Росія також зупиняла відвантаження дизельного палива на адресу українських клієнтів. Постачання дизпалива припинялися як по трубопроводу, який проходить по території північних областей України і оператором якого є компанія «Прикарпатзахідтранс», так і залізницею.