Уряд Польщі розглядає можливість публікації підписаного у кінці минулого тижня газового договору з Російською федерацією для демонстрації вигідності угоди для обох сторін.

Як передає кореспондент УНІАН в Польщі, про це повідомив голова Міністерства внутрішніх справ Польщі Радослав СІКОРСЬКИЙ.

Міністр назвав великим успіхом підписання договору після майже двох років переговорів.

Відео дня

"Ми зараз перевіряємо, чи може міжурядова угода між Польщею і Росією бути опублікованою в Інтернеті для того, щоб Ви могли самі прочитати (наскільки вона вигідна - УНІАН) ", - сказав він.

Р. СІКОРСЬКИЙ сказав, що Єврокомісія не лише підтверджує відповідність договору європейському законодавству, але "вітає нас з укладенням такого договору".

Він також позитивно оцінив участь представників ЄК у переговорах з Росією, що, на його думку, дозволило передати керівництво транзитним Ямальским газопроводом польській державній компанії Gaz System від спільної польсько-російської компанії Europolgaz.

Представник міністерства економіки Польщі, відповідального за переговори, сказав УНІАН, що не має в розпорядженні інформації про затвердження Єврокомісією нового польсько-російського газового договору, зазначивши, що цим питанням займається Міністерство державного майна, яке володіє компанією Gaz System. Міндержмайна не відповіло на письмовий запит агентства із цього приводу.

Єврокомісар у справах енергії Гюнтер ОТТІНГЕР заявив у середу, що має підстави для того, щоб думати про відповідність підписаного договору європейському законодавству.

Довідка УНІАН. Згідно з новою газовою польсько-російською угодою сторони домовилися про збереження умов транзиту до 2019 року з можливістю продовження до 2045 року.