Українці активно скорочують борги за комунальні послуги / фото УНІАН

Заборгованість населення України по оплаті житлово-комунальних послуг на кінець травня 2020 року скоротилася на 5,2% у порівнянні з квітнем 2020 року – до 59,9 мільярда гривень.

Читайте такожГаз для населення подешевшає на 21%: скільки платитимемо

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, станом на кінець травня заборгованість населення з оплати за природний газ становила 23,9 мільярда гривень, за централізоване опалення та гарячу воду – 18,8 мільярда гривень, за управління багатоквартирними будинками – 5 мільярдів гривень, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 5,4 мільярда гривень, за вивезення побутових відходів – 1 мільярд гривень, за постачання електроенергії – 5,8 мільярда гривень.

У травні населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 11,9 мільярда гривень (137,5% нарахованих за цей період сум).

"У травні 2020 року з населенням було укладено 2 тисячі договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 12 мільйонів гривень. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів становить 18,6 мільйона гривень", - додали у Держстаті.

Як повідомлялося, на кінець квітня 2020 року заборгованість населення України по оплаті житлово-комунальних послуг склала 63,2 мільярда гривень.

Заборгованість населення з оплати за природний газ становила 25,6 мільярда гривень, за централізоване опалення та гарячу воду – 20,5 мільярда гривень, за управління багатоквартирними будинками – 4,9 мільярда гривень, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 5,3 мільярда гривень, за вивезення побутових відходів – 1 мільярд гривень, за постачання електроенергії – 5,9 мільярда гривень.