Ілюстрація REUTERS

Міністерство соціальної політики закликає українців використовувати сучасні сервіси та оплачувати житлово-комунальні послуги онлайн, або дистанційно.

Читайте такожЯк сплатити комуналку онлайн (найкращі сервіси та методи)

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики з посиланням на заступника міністра Віталія Музиченко, який взяв участь у презентації освітнього серіалу "Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома".

Відео дня

"Зараз потрібно максимально роз'яснити нашим громадянам можливості оплати комунальних послуг онлайн. Для деяких це буде вперше, і, як щось нове, можливо, викличе здивування. Але, як показує практика, це успішно працює", - цитує прес-служба Музиченко.

За словами заступника міністра, це зменшує фінансове навантаження на платників, адже при оплаті через інтернет-ресурси відсутня комісія, або вона значно менша за ту, яку стягують у банках.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації 9 квітня представило освітній серіал про оплату комунальних послуг онлайн "Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома".

Також відомство створило оглядовий освітній серіал "Карантин: онлайн-сервіси для вчителів", в якому вчителям буде надана інформація про інтернет-платформи дистанційного навчання.

Міністерство цифрової трансформації України планує запустити понад 20 освітніх онлайн-курсів з цифрової грамотності до кінця цього року.