Енергетики вже ліквідовують наслідки удару / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Кілька об'єктів енергетики України отримали пошкодження в ході масованої ракетної атаки росіян вранці 29 грудня. Про це повідомив у своєму Фейсбуці міністр енергетики Герман Галущенко.

Він зазначив, що сьогодні росіяни знову били саме по енергетичній інфраструктурі, як і в попередні рази. 

"На жаль, є певні пошкодження об‘єктів генерації та електромереж. Станом на 11:00 складна ситуація на заході країни, Одеському та Київському регіонах", – розповів міністр.

Відео дня

Галущенко попередив, що у зв'язку з сьогоднішньою атакою слід очікувати аварійних відключень електропостачання. Водночас міністр запевнив, що енергетики вже працюють над відновленням подачі електрики.

Згодом у ДТЕК повідомили, що російські окупанти обстріляли одну з ТЕС  підприємства. "Сьогодні ворог знову атакував енергетичний об‘єкт ДТЕК, який раніше вже неодноразово зазнавав обстрілів. Внаслідок удару було суттєво пошкоджено обладнання станції.  Через обстріл один з працівників отримав легкі поранення", - заявляють у компанії. 

Це вже 22-га терористична атака Росії на енергетичні об'єкти ДТЕК.

Також повідомляється, що російські ракети пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури у Львівській області. Про це заявив голова ОВА Максим Козицький.

На Львівщині застосували аварійні відключення електроенергії через пошкодження енергоінфраструктури. Станом на 11:40 в області без електропостачання понад 470 тисяч абонентів.

Найскладніша ситуація з відновленням електропостачання у Львові та навколишніх населених пунктів.

Ракетна атака РФ по Україні 29 грудня

Вранці в четвер російський агресор здійснив черговий масований залп ракетами наземного, повітряного і морського базування по цивільній інфраструктурі України.

За попередніми даними Офісу президента, росіяни випустили по Україні більше сотні ракет. Частина була збита українською системою ППО, проте були і прильоти.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що 90% міста залишилося без електрики. Кличко каже, що Київ знеструмлений на 40%. А на Прикарпатті ракета впала на приватний житловий будинок, дивом не вибухнувши.

Вас також можуть зацікавити новини: