У всіх населених пунктах Київщини завершені роботи з розподілу газу

У 120 населених пунктах Київської області завершено відновлення послуги розподілу природного газу.

Послуги з газопостачання знову доступні для майже 150 тис. мешканців пристоличного регіону, повідомив під час брифінгу заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"В міру повернення людей до своїх домівок спеціалісти оперативно проводять обстеження мереж та здійснюють пуск газу. За потреби, виконують ремонтні роботи по внутрішньобудинкових газових мережах", - розповів він.

Відео дня

Посилена кількість аварійних бригад залишається працювати в Бучанській, Ірпінській та Гостомельській громадах. 

"Також наразі енергетики працюють над підключенням кожного окремого будинку чи квартири Київщини до електропостачання", - додав Тимошенко. 

Крім цього, протягом доби на території Київщини знищено 327 вибухонебезпечних предметів. 

Відновлення триває і на Житомирщині. Продовжується розмінування в Народицькій територіальній громаді, а у селі Бистрі та Малинській територіальній громаді розпочато обстеження пошкоджених житлових будинків внаслідок ракетного обстрілу. В Черняхові  проводять заміну вікон. 

"Комунальні служби працюють з максимальною потужністю: в Овруцькій територіальній громаді вивозять рештки від завалів  зруйнованих будинків", - заявив заступник керівника ОП. 

В Охтирському районі Сумщини продовжуються ремонтні роботи на мережах газопостачання, що були пошкоджені через бойові дії. В самому місті Охтирка комунальні служби розбирають завали.

В місті Білопілля провели розбір частково зруйнованих житлових будинків та господарчих споруд. Проведені роботи по відновленню доступу до помешкань, які були заблоковані уламками внаслідок ворожих ударів.

Силами ДСНС продовжується активне розмінування територій Чернігівського району. 

На дорогах Сумщини і Чернігівщини, а також на Харківській кільцевій дорозі проводиться ремонт.  

"В деокуповних селищах Харківщини Мала Рогань та Вільхівка вперше за декілька місяців розпочали виплату пенсій. У звільнених невеличких населених пунктах відразу розпочинають роботу мобільні пункти Укрпошти, в яких можна отримати пенсії", - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента повідомили, що влада вже проєктує відновлення об’єктів інфраструктури, щоб розпочати роботи відразу після завершення бойових дій.