Президент розповів, яке завдання стоїть перед "Енергоатом" / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Чистий прибуток державного підприємства "НАЕК "Енергоатом", що є оператором всіх діючих атомних електростанцій України, цього року має скласти мінімум 500 млн дол.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час прес-конференції, присвяченій двом рокам його роботи.

Читайте такожПрезидент назвав причину звільнення Коболєва з "Нафтогазу"

Відео дня

"Енергоатом" зараз прибуткове підприємство. Вже три або чотири місяці як "Енергоатом" вийшов на досить високий прибуток. Їм поставлено завдання - вони мають вийти на, як мінімум, 500 млн дол. прибутку цього року. У наступному або через рік вони повинні вийти на прибуток для держави близько 1 млрд дол. Побачите - так і буде", - сказав він.

"Енергоатом" та його показники

"Енергоатом" за підсумками 2020 року отримав 45,648 млрд грн доходу від реалізації продукції.

Валовий прибуток компанії за 2020 рік склав 6,837 млрд грн, показник EBITDA (прибуток до вирахування витрат зі сплати податків, відсотків і нарахованої амортизації) - 13,3 млрд грн, чистий збиток склав 4,8 млрд грн.

Довідка УНІАН. Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" - найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На "Енергоатом" покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни. За встановленою потужністю ядерних енергоблоків Україна посідає сьоме місце у світі. Всі реактори типу ВВЕР. В Україні діють 4 атомних електростанції з 15 енергоблоками, одна з яких, Запорізька АЕС, з 6 енергоблоками загальною потужністю 6000 МВт є найбільшою в Європі.