Ілюстрація REUTERS

До складу державної енергогенеруючої компанії "Центренерго" зможуть увійти економічно перспективні вугільні шахти. Для визначення їх переліку необхідно провести відповідний аудит.

Про це повідомили в "Центренерго".

У компанії висловили зацікавленість в створенні з найбільш ефективними вугледобувними підприємствами вертикально інтегрованої компанії з замкнутим циклом виробництва - від видобутку вугілля до виробництва електроенергії.

Відео дня

"Водночас ми відзначаємо, що обов'язкова і необхідна умова для цього процесу - проведення попереднього аудиту шахт, і тільки за його результатами передача державної енергогенеруючої компанії виключно економічно перспективного вуглевидобутку. При цьому всі соціальні та боргові зобов'язання попередніх власників мали бути погашені до моменту передачі ", - підкреслили в "Центренерго".

Зазначається, що держпідприємство має не тільки залишатися гарантом балансу енергосистеми і підтримувати роботу вугільної галузі, а й стати рентабельним і залучати інвестиції, що відповідає інтересам держави.

У компанії очікують від Міністерства енергетики підтримки рішення про проведення аудиту на шахтах. При цьому важливим залишається забезпечення соціальної захищеності шахтарів, що працюють на економічно неперспективних підприємствах. Їх підтримка є частиною передбаченої урядом Концепції трансформації вугільних регіонів.