Законопроект дозволяє "Нафтогазу" стягнути з "Газпрому" компенсацію / фото ua.depositphotos.com

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект, що дозволяє НАК "Нафтогаз України" стягнути з російського "Газпрому" компенсацію.

За законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" щодо створення умов для виконання угод про врегулювання спору (мирових угод), укладених між іноземним суб'єктом і державою Україна» (№5267) проголосували 308 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Документ був схвалений без обговорення в парламенті.

Відео дня

"Прошу вас проголосувати за законопроект, який нам потрібен, щоб ми могли вимагати гроші від "Газпрому" щодо компенсації для НАК "Нафтогаз України", - сказав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, закликаючи розглянути законопроект позачергово.

Читайте такожЯк не прогоріти з компенсацією за "Північний потік"

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, документом пропонується передбачити, що виконавче провадження підлягає закінченню, якщо відповідно до умов угоди про врегулювання спору, укладеного між іноземним суб'єктом і державою Україна на будь-якій стадії врегулювання спору або розгляду справи, включаючи стадію визнання і виконання рішення, виконавчий документ не підлягає виконанню, або покладені виконавчим документом на боржника зобов'язання підлягають припиненню.

Судові спори між "Нафтогазом" і " Газпромом"