У вересні в Конгресі схвалили санкції проти "Північного потоку-2" / фото REUTERS

Вашингтон продовжує виступати проти газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомив під час брифінгу представник Державного департаменту США Нед Прайс. 

Журналіст запитав у Прайса, чи варто очікувати реакції від Держдепу на те, що першу нитку газопроводу почали заповнювати газом. Він сказав, що прокоментувати це поки не може. 

Відео дня

"Наша політика, яку ми дуже ясно позначили, в тому числі в контексті спільної заяви з Німеччиною кілька місяців тому, полягає в тому, що ми продовжуємо виступати проти цього трубопроводу. Ми як і раніше вважаємо, що це геополітичний проект Російської Федерації", - сказав Прайс.

Читайте також"Газпром" не поновлював транзит газу через Україну в Угорщину

Нагадаємо, що 4 жовтня компанія-оператор "Північного потоку-2" почала заповнювати першу гілку газом.

Північний потік-2

Проектом "Північний потік-2" (Nord Stream 2) передбачено будівництво і робота двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Газопровід проходить в обхід України.

Оператором трубопроводу є компанія Nord Stream 2 AG, засновником якої є російський "Газпром". Фінансують проект європейські компанії: французька Engie, австрійська OMV, британсько-Нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

США ввели проти підрядників будівництва ряд санкцій, через що свого часу роботи зі спорудження газопроводу припинялися.

2 вересня після зустрічі з президентом США Джозефом Байденом президент України Володимир Зеленський заявив, що Байден гарантував введення санкцій проти "Північного потоку-2" у разі виникнення загроз для енергетичної безпеки України.

10 вересня в Росії заявили про закінчення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

23 вересня 2021 року стало відомо про те, що в Конгресі схвалили санкції проти "Північного потоку-2".