"Фортуна" прокладе ділянку трубопроводу на глибині менш як 30 метрів / Ілюстрація REUTERS

Трубоукладач "Фортуна" приступив до роботи над укладанням недобудованої ділянки "Північного потоку-2" в територіальних водах Німеччини. 

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на оператора енергетичного проекту Nord Stream 2 AG.

Читайте такожБудівництво "Північного потоку-2" відновили попри санкції – росЗМІЗокрема, інформація про відновлення з'явилася на російських сайтах РІА Новини, ТАСС, Прайм та ін.  

Відео дня

Згідно з планами, "Фортуна" прокладе 2,6-кілометрову ділянку трубопроводу на глибині менш як 30 метрів.

"Nord Stream 2 підтверджує відновлення трубоукладки, заплановане на 11 грудня 2020 року, як зазначено в повідомленні мореплавцям державного управління водними шляхами та судноплавством Штральзунда, ФРН", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому нові американські санкції проти "Північного потоку-2" поки не введені, оскільки оборонний бюджет США на цей момент повністю не проголосований і не підписаний президентом.

Історія "Північного потоку-2"

Проектом "Північний потік-2" передбачені будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планувалося завершити до кінця 2019 року поряд з уже існуючим "Північним потоком-1".

Але через санкції, які прийняла Палата представників Конгресу США в законопроекті про американський оборонний бюджет, компанії, що займаються будівництвом газопроводу «Північний потік-2», не змогли його добудувати.

Засновником компанії Nord Stream 2 AG є російський "Газпром". Фінансування проекту здійснюють європейські компанії-французька Engie, австрійська OMV, британсько-Нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Хронологія подій