Росія продовжує бити по критичній інфраструктурі / фото УНІАН

Сьогодні вночі під час масованої атаки російські ракети влучили у два нафтопереробні заводи, але це жодним чином не вплине на ринок пального в Україні, оскільки підприємства вже давно не працюють, повідомив директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн у Facebook.

"Новий ракетний удар – по Кременчуцькому та Дрогобицькому нафтопереробним заводам. Перший і так вбитий попередніми більш як 30 ракетами, другий стоїть вже близько 15 років", - написав він.

За даними експерта, український ринок пального працює та забезпечує профіцитні постачання не тільки без російського пального, але без роботи цих двох заводів.

Відео дня

Куюн додав, що росіяни вгатили по заводам, що не працюють, тому це жодним чином не вплине на ситуацію на ринку. Проте не варто забувати, що ворог полює на українську енергетику.

"По-перше, треба всім нагадати, що паливна інфраструктура залишається під прицілом, розслаблятися не варто. По-друге, маємо розуміти, що наслідків для ринку не буде, у нас теж не всі знають, що вони не працюють", - пояснив він.

Масований удар по Україні 16 лютого - що відомо

Сьогодні вночі, 16 лютого, російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по території Україні, зокрема по об’єктах критичної інфраструктури.

За даними Повітряних сил ЗСУ, супротивник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Силами та засобами Повітряних сил було знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Декілька крилатих ракет Х-22 досягли своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі відомо про влучання в об’єкти інфраструктури у Кропивницькому районі, Кременчуку та на Львівщині.

У Повітряних силах вкотре нагадали, що наразі на озброєнні українських військових немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет.

На думку спікера ОК "Південь" Наталії Гуменюк, сьогодні вдень РФ може повторно вдарити по Україні. "Цілком ймовірно, оскільки ми говоримо про те, що вони вишукують нову тактику, яка буде для них результативною", - сказала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: