Ілюстрація REUTERS

Українська енергетична компанія ДТЕК не відмовилася від раніше запланованих інвестиційних проектів, незважаючи на викликану війною складну економічну ситуацію в країні.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" розповів генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"Я б не говорив про відмову від інвестицій. Нам важливо законсервувати будівництво таким чином, щоб ми могли його відновити після завершення війни", – пояснив Тимченко.

Відео дня

При цьому він зазначив, що компанія продовжує обслуговувати зовнішній борг і має певний запас міцності для цього.

"Ми продовжуємо обслуговувати борг, у нас не було дефолту. За домовленістю з нашими кредиторами були відкладені або заморожені фінансові кошти для продовження обслуговування боргу від 6 до 9 місяців. Тому тут у нас є певний запас міцності", – підкреслив Тимченко.

Водночас він констатував, що в умовах війни компанії довелося знову перебудовувати систему внутрішнього управління. Так, якщо до війни був узятий орієнтир на децентралізацію, то в кризових умовах довелося повернутися до попередньої моделі.

"Сьогодні, звісно ж, все це розгорнулося у зворотний бік. У нас жорстка вертикаль управління, запроваджений дуже високий рівень централізації, як у прийнятті фінансових рішень, так і у виробничих рішеннях. У кризовому управлінні необхідні швидкі, часто непопулярні рішення", – пояснив Тимченко.