Прання радять перенести на нічні години / фото Pixabay

Через атаки РФ на українські об'єкти енергетики ощадливо використовувати електроенергію вкотре закликають в Офісі президента та в "Укренерго". Йдеться особливо про час пікових навантажень. Вранці - з 6 до 9 години, а ввечері із 17 до 23.

Як йдеться в сюжеті ТСН, у ці періоди бажано не використовувати електроємних приладів, таких як бойлери, обігрівачі, електрочайники або пральні машини.

За нагальної потреби вдень, до пікових годин, користуватися хіба що прасками або мультиварками. А от прання перенести на нічні години. Крім того, українців закликають вимикати зайве оствітлення та телевізори. 

Атаки Росії на енергосистему України

Вранці 10 жовтня Росія здійснила атаки на низку областей України.  Було зафіксовано влучання в об'єкти критичної інфраструктури.

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що через російські обстріли застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання споживачам у Києві та області.

В Офісі президента закликали українців з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії.

11 жовтня через дефіцит електроенергії у зв'язку з ворожими ударами по критичній інфраструктурі в Києві та області почали відключати світло.

11 жовтня російські загарбники завдали удару по двох об'єктах енергетики у Львівській області та по Ладижинській ТЕС у Вінницькій області.

17 жовтня російські окупанти атакували енергетичну інфраструктуру в трьох областях України. Було зафіксовано 5 ударів дронами в Києві. Пошкоджено енергетичні об'єкти та житловий будинок. 

18 жовтня 2022 року російські загарбники завдали три удари по об'єкту енергозабезпечення на Лівому березі Києва, а також по об'єкту енергетичної інфраструктури в Дніпрі та об'єкту енергозабезпечення в Житомирі.

Вас також можуть зацікавити новини: