Кубів зазначив, що для зростання ВВП потрібні інвестиції, реформи та нові кадри / фото УНІАН

Для щорічного зростання валового внутрішнього продукту на 5-7% необхідно виконати п'ять факторів, серед яких - залучення інвестицій, продовження економічних реформ і кадрове оновлення.

Читайте такожЗростання української економіки за підсумками року перевищить 3% - Кубів

Про це на засіданні уряду заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Відео дня

"Для відчутного результату нам необхідно зростати на 5-7% ВВП на рік. Локомотивами такого зростання повинні стати п'ять факторів: перший - залучення інвестицій, другий - продовження структурних економічних реформ і кадрове оновлення. Фактор третій - інновації та модернізація виробництва з локалізацією в Україні. Фактор четвертий - підтримка малого і середнього бізнесу як базового пріоритету нашої діяльності. А також збільшення обсягів експорту, кооперація, створення спільних підприємств, що формує ланцюжок доданої вартості в Україні", - повідомив перший віце-прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, у грудні експерти, які брали участь у дискусії з питань макроекономічного аналізу і прогнозування в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, зберегли прогноз зі зростання валового внутрішнього продукту в Україні в 2019 році на рівні 3%.

Національний банк прогнозує зростання ВВП України в 2018 році на 3,4%, уряд - на 3,2%.

Міжнародний валютний фонд очікує зростання економіки України поточного року на 3,3%, Світовий банк - на 3,5%.