У Мінфіні зазначили, що все залежатиме від ситуації на ринках / фото УНІАН

Міністерство фінансів України проводить роботу по залученню близько 600 мільйонів доларів запозичень на зовнішньому ринку під гарантію Світового банку.

Читайте такожУкраїна цього року повинна повернути понад $14 мільярдів боргів

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив заступник міністра фінансів України Василь Шкураков.

Відео дня

"Зараз Мінфін проводить роботу із залучення під гарантію Світового банку кредитних коштів у сумі близько 600 мільйонів доларів", - сказав Шкураков.

За його словами, загалом за рік Мінфін очікує надходжень від розміщення євробондів на рівні 2 мільярдів доларів, але це буде залежати від кон'юнктури ринків.

"Будемо аналізувати настрої інвесторів. Гострої необхідності бігти і займати під будь-які відсотки у нас немає. Валюти достатньо в країні, що підтверджується обсягами запозичень на внутрішньому ринку. Думаю, буде два або три розміщення залежно від кон'юнктури ринку", - додав Шкураков.

Також він нагадав, що Україна в грудні минулого року почала з Міжнародним валютним фондом нову 14-місячну програму, за якою в 2019 році в резерви Національного банку надійде ще два транші на загальну суму 2,6 мільярда доларів.

Крім того, в рамках макрофінансової допомоги від Євросоюзу в березні очікується надходження в бюджет другого траншу в сумі 500 мільйонів євро.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Світовий банк схвалив надання Україні фінансової гарантії на 750 мільйонів доларів. Цю гарантію Україна в грудні залучила до держбюджету 349,3 мільйона євро.

Наприкінці жовтня 2018 року Україна випустила дві серії єврооблігацій на загальну суму 2 мільярди доларів. Ставка прибутковості п'ятирічних облігацій на 750 мільйонів доларів становила 8,994% річних, десятирічних на 1,250 мільярда доларів - 9,750% річних.