Ілюстрація REUTERS

В Естонії співробітники Фінансової інспекції провели перевірку в головній конторі Swedbank в країні у зв'язку з розпочатим 21 лютого розслідуванням щодо відмивання грошей.

Читайте такожSwedbank звільнив свого президента через схему з участю Януковича

Про це повідомляє Postimees.

Відео дня

Прес-секретар Фінансової інспекції Лівія Восман сказала, що мова йде про звичайну перевірку, яка проводиться в рамках розслідування. Під час перевірки співробітники Фінансової інспекції ознайомилися з документами і поговорили на місці з працівниками Swedbank.

Фінансові інспекції Естонії та Швеції домовилися 21 лютого розпочати співпрацю для перевірки звинувачень у відмиванні грошей, які були оприлюднені громадським телерадіомовленням Швеції SVT. У розслідуванні пообіцяв взяти участь і центральний банк Литви.

Журналісти шведського громадського телерадіомовлення SVT писали, що відповідно до внутрішнього звіту Swedbank, банк не виконав в естонському відділенні зобов'язання щодо запобігання відмиванню грошей. За даними SVT, протягом десяти років через естонське крило банку пройшло майже 135 мільярдів доларів грошей нерезидентів, насамперед - російських клієнтів.