Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада України може розглянути законопроект про податок не виведений капітал в цей четвер, 11 квітня.

Читайте такожБорг зі сплати податків перевищив 107 мільярдів гривень

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з податкової та митної політики Ніна Южаніна на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

«Вже в цей четвер, якщо ми приймемо рішення щодо мовного законопроекту і перейдемо до інших, є шанс розглянути проект закону про податок на виведений капітал у першому читанні. Проект, над яким ми працюємо з жовтня 2015 року», - написала Южаніна.

Вона зазначила, що ефект від цієї реформи буде швидким і закликала депутатів якомога швидше вирішити це ключове питання для середнього бізнесу.

«Сьогодні на засіданні Погоджувальної ради я звернулася до уряду з пропозицією швидко узгодити всі деталі і недоліки, на які вказував Міжнародний валютний фонд», - написала Южаніна.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2017 року Кабінет міністрів підтримав законопроект про введення податку на виведений капітал, який передбачає обкладення податком не прибутку, а дивідендів та прирівняних до них доходів за ставками 15% та 20% відповідно.

Водночас, ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд виступив проти введення цього податку без компенсації втрат держбюджету.

За оцінками експертів, введення податку на виведений капітал замість існуючого в Україні податку на прибуток у перший рік призведе до втрат бюджетних доходів у розмірі від 1,2% до 1,5% ВВП, що становить від 37 до 47 млрд грн.