Ілюстрація REUTERS

Колегія суддів Окружного адміністративного суду міста Києва протягом десяти днів оголосить повний текст рішення, яким визнано протиправним та скасовано рішення про виведення неплатоспроможного "ПриватБанку" з ринку за участю держави.

Читайте такожМінфін подасть апеляцію на рішення суду про визнання незаконною націоналізацію «ПриватБанку»

Про це на брифінгу повідомив суддя-спікер Богдан Санін, додавши, що розгляд справи проходив у закритому режимі для збереження банківської таємниці.

Відео дня

"Такі рішення ухвалюються у закритому режимі, і вільного доступу до змісту і тексту зазначеного рішення немає. Сьогодні було ухвалено вступну та резолютивну частину рішення, там відсутній виклад безпосередніх мотивів ухвалення рішення і аргументація сторін, чому це рішення було ухвалено суддями", - сказав він .

Санін зазначив, що колегія суддів у складі Ігоря Качура (голова колегії - УНІАН), Володимира Келеберди і Віталія Амелєхіна має десять днів для оголошення повного тексту рішення.

Також він додав, що після публікації повного тексту рішення відповідач матиме 30 календарних днів для апеляції.

Санін зазначив, що наразі можна говорити про те, що відповідачами (Кабмін, Нацбанк, Фонд гарантування вкладів) не доведена неплатоспроможність банку на момент його націоналізації.

"Як ми знаємо, стаття 76 закону про банки і банківську діяльність чітко визначає критерії, за якими банк визнається неплатоспроможним. На думку колегії суддів, відповідачі це не довели", - сказав він.

Санін додав, що вимоги позивача задоволені у повному обсязі, причому серед них не значилася якась компенсація.

Як повідомляв УНІАН, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов українського бізнесмена Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів щодо націоналізації ПАТ «КБ «ПриватБанк».

Національний банк України повідомив про підготовку апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконною націоналізацію «ПриватБанку».

Кабінет міністрів 18 грудня 2016 року ухвалив рішення націоналізувати найбільший банк України "ПриватБанк" (м. Дніпро), керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони.

До націоналізації основними акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський з часткою в капіталі 49,9816%, його партнер Геннадій Боголюбов з часткою 41,5769% і компанія Triantal Investments Ltd з часткою 16,8170%.