Банківська система продовжує нарощувати прибуток / фото УНІАН

Працюючі банки України в січні-березні 2019 року отримали 13,2 мільярда гривень чистого прибутку, що на 51,7% більше показника за аналогічний період 2018 року.

Читайте такожНБУ повернувши 1,2 мільярда рефінансування з банків-банкрутів

Як повідомляється на сторінці Національного банку України в мережі Facebook, доходи банків за вказаний період зросли на 29% - до 58 мільярдів гривень, а витрати – на 23%, до 44,8 мільярда гривень.

Відео дня

"Банківська система продовжує нарощувати прибуток. У першому кварталі 2019 року платоспроможні банки отримали 13,2 мільярда гривень чистого прибутку. За аналогічний період минулого року банківська система отримала чистий прибуток у розмірі 8,7 мільярда гривень", - сказано в повідомленні.

За інформацією регулятора, істотне зростання прибутковості банківської системи за вказаний період став можливим внаслідок зростання чистих процентних та комісійних доходів банків на 18% - до 19,5 мільярда гривень та 9,9 мільярда гривень відповідно, а також внаслідок позитивного результату від переоцінки від операцій купівлі-продажу на 3,8 мільярда гривень.

"Національний банк очікує, що у 2019 році прибутковість сектора залишиться високою", - зазначили в НБУ, нагадавши, що за підсумками минулого року прибуток банківської системи досягла історичного максимуму – 21,7 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, працюючі банки України за січень-лютий 2019 року отримали 8,691 мільярда гривень чистого прибутку, що вдвічі більше показника за аналогічний період попереднього року.

Працюючі банки України у 2018 році отримали 21,7 мільярда гривень чистого прибутку, що є максимальним історичним показником.

До цього востаннє банківська система отримала прибуток 4 роки тому - у 2013 році - на рівні 1,4 мільярда гривень.