При цьому міністри продовжать роботу до призначення нового Кабміну / фото УНІАН

Чинний склад Кабінету міністрів України піде у відставку слідом за прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом автоматично після відповідного рішення Верховної Ради України.

Читайте такожГройсман йде у відставку (відео)

Про це повідомила УНІАН міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Відео дня

"Кабмін йде у відставку автоматично при відставку прем'єр-міністра, однак відставку має прийняти Верховна Рада України", - сказала Маркарова.

При цьому вона зазначила, що після прийняття парламентом відповідного рішення чинні члени уряду будуть працювати як виконуючі обов'язки до призначення нового складу Кабміну.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

Через кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку відразу після найближчого засідання Кабінету міністрів у середу, 22 травня.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, відставка прем'єр-міністра Володимира Гройсмана може стати перешкодою для продовження поточної програми з Міжнародним валютним фондом, місія якого розпочала роботу у Києві сьогодні, 21 травня.