Ілюстрація REUTERS

Поточний обсяг міжнародних резервів України становить 19,3 млрд дол. і є достатнім для виконання боргових зобов'язань країни.

Читайте такожКінець літа або восени: Данилюк назвав терміни отримання наступного траншу МВФ

Про це повідомила прес-служба Національного банку України з посиланням на заяву голову НБУ Якова Смолія під час зустрічі з місією Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Роденом.

Відео дня

За його словами, продовження співпраці з МВФ є вкрай важливим для підтримки фінансової стабільності в Україні, оскільки до кінця поточного року нашій країні належить сплатити понад 5 млрд дол. США за зовнішнім і внутрішнім валютними зобов'язаннями.

«Обсяг міжнародних резервів наразі 19,3 млрд дол. США, і цього достатньо для виконання суверенних зобов’язань. Разом з тим співпраця з МВФ – це також і доступ до іншого – офіційного і приватного – фінансування, а також запорука продовження структурних реформ, без яких неможливе довгострокове стійке зростання української економіки», - зазначив Смолій.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з місією МВФ заявив, що Україна продовжує співпрацю з Міжнародним валютним фондом і залишатиметься його партнером, що дотримується своїх зобов’язань.

Місія МВФ працює в Україні другий тиждень з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. у рамках чинної програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.