Домбровскіс розповів, коли ЄС розгляне питання про надання Україні другого траншу / фото: president.gov.ua

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Європейський Союз може виділити Україні кошти в рамках  другого траншу макрофінансової допомоги, щойно Україна виконає відповідні вимоги для їх отримання.

Як повідомляє прес-служба президента України, про це Домбровскіс повідомив на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським 4 червня у Брюсселі.

Читайте такожНабуття членства у ЄС та НАТО залишається незмінним зовнішньополітичним пріоритетом України - Зеленський

Відео дня

"Віце-президент Єврокомісії підкреслив, що Європейський Союз завершить розгляд питання про надання Україні коштів другого траншу у розмірі 500 млн євро у рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС, щойно відповідні вимоги для їхнього отримання будуть виконані українською стороною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що Зеленський запевнив, що Україна дотримуватиметься взятих на себе міжнародних зобов’язань, зокрема й у взаєминах із міжнародними фінансовими інституціями. У зв’язку із цим європейську сторону було повідомлено про результати зустрічі глави держави з представниками Міжнародного валютного фонду, під час якої було досягнуто розуміння щодо подальших кроків у співпраці з фондом.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом назвав чутками інформацію про можливе оголошення дефолту в Україні.