Цього тижня "Прозорро.Продажу" виповнюється три роки / фото hromadske-zp.tv

За три роки через систему аукціонів "Прозорро.Продажі" було реалізовано об'єктів на суму понад 17,5 мільярда гривень.

Читайте такожУ Prozorro запрацював автоматичний пошук підозрілих закупівель

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"На цьому тижні "Прозорро.Продажі" виповнюється три роки. За цей час прозорі аукціони заробили для держави понад 17,5 мільярда гривень", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що з усіх реалізованих об'єктів 82,5% становлять активи банків-банкрутів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, 16,9% - майно державних та комунальних підприємств, 0,1% - оренда, 0,4% - комерційні торги.

Згідно з повідомленням, на третьому році роботи "Прозорро.Продажі" в Україні почалася мала приватизація, яка менше ніж за рік поповнила бюджетів держави на 1,17 мільярда гривень.

Також повідомляється, що в системі вже пройшли майже 1000 успішних аукціонів з продажу об'єктів по всій країні, від яких Фонд державного майна України отримає понад 510 млн грн, а муніципалітети - понад 660 мільйонів гривень.

Як повідомляв УНІАН, система Prozorro була поширена в Україні на всіх державних замовників з 1 серпня 2016 року при проведенні закупівель товарів вартістю понад 200 тисяч гривень та послуг - понад 1,5 мільярда гривень. Ключовим критерієм перемоги в тендері в рамках Prozorro є ціна, а економія коштів досягається за рахунок конкуренції за ринковим принципом.

Система реалізації держмайна "Prozorro.Продажу" почала роботу в пілотному режимі в листопаді 2016 року. У квітні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило державне підприємство з продажу держмайна "Прозорро.Продажі", оформивши таким чином пілотний проект "Prozorro.Продажу".