Ілюстрація REUTERS

Надходження в державний бюджет від малої приватизації з початку року станом на початок липня становили 265 мільйонів гривень.

Читайте такожУ Фонді держмайна похвалився успіхами приватизації-2019

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Віталій Трубаров.

Відео дня

"З початку року на електронні аукціони виставлено 301 об'єкт, з яких 197 продано. По 104 об'єктах очікується проведення аукціону, загальна стартова ціна яких 76 мільйонів гривень", - написав він.

За словами Трубарова, з моменту запуску малої приватизації восени минулого року надходження від неї становлять 615 мільйонів гривень.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу у 2019 році.

До нього увійшли нові об'єкти й ті, які не встигли приватизувати в минулому році. В цілому це 792 об'єкти, з яких 48 – пакети акцій, 92 – єдині майнові комплекси, 190 – об'єкти незавершеного будівництва, 402 – окреме майно та 59 об'єктів соціально-культурного призначення.

До групи малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 мільйонів гривень.

Надходження від малої приватизації в Україні в січні-квітні 2019 року становили 204 мільйони гривень.