В Україні визначилися з об'єктами малої приватизації на 2019 рік / фото УНІАН

Фонд державного майна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2019 році.

Читайте також«Дірку» в держбюджеті від провалу приватизації закриють позикою

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Відео дня

«До нього увійшли нові об'єкти і ті, які не встигли приватизувати минулого року. Загалом 792 об'єкти, з яких 48 – пакети акцій, 92 – єдині майнові комплекси, 190 – об'єкти незавершеного будівництва, 402 – окреме майно та 59 об'єктів соціально-культурного призначення», - написав він.

За його словами, цього року виставлять на продаж близько десяти об'єктів державного концерну «Укроборонпром», серед яких Херсонський завод «Судмаш», Вінницький авіаційний завод «ВІАЗ», Запорізький автомобільний ремонтний завод, Ніжинський ремонтний завод інженерного обладнання.

Також на продаж виставлять Головинський кар'єр, єдині майнові комплекси «Дніпровський електровозобудівний завод», «Київмашсервіс» і Першотравневу гідроелектростанцію.

Як повідомляв УНІАН, 28 березня минулого року Фонд державного майна України затвердив список з майже 660 об'єктів малої приватизації.

10 серпня Фонд державного майна України оголосив аукціони з 147 об'єктів малої приватизації стартовою вартістю 70 млн грн.

7 грудня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що надходження від продажу об'єктів малої приватизації в 2018 році становили майже 456 млн грн.