Державний «Укргазбанк» став першим українським банком, що отримав відзнаку європейського фінансового видання  «Euromoney».

Зокрема, банк переміг у авторитетному рейтингу «Award for excellence 2019» в номінації «Кращий банк зі сталого фінансування у Центральній та Східній Європі у 2019 році». Про це йдеться на сайті видання.

Церемонія нагородження відбулася 10 липня в Лондоні, де був присутній голова правління банку Кирило Шевченко. Так, експерти рейтингу відзначили стратегічну орієнтацію банку на «зелене» фінансування та визнали його лідером у підтримці екологічно-чистих проектів в Україні. Як відомо, у 2018 році «Укргазбанк» успішно реалізував половину усіх проектів з відновлюваної енергетики в Україні. Наразі такі проекти у банківському портфелі складають понад 30% кредитів. Завдяки реалізованим банком «зеленим» проектам вдалося скоротити 1,2 млн тонн викидів парникових газів на рік, а це еквівалентно вилученню з українських доріг більш ніж півмільйона автомобілів.

Відео дня

«Euromoney» – це відоме європейське фінансове видання. Лише за останній рік у ньому були опубліковані інтерв’ю з майже із сотнею очільників банків та міністрів фінансів з усього світу. Тож відзнака «Euromoney» – авторитетна нагорода  у банківській сфері, отримати яку прагнуть понад півтори тисячі банків з усього світу.