Зеленський відвідав Одеський порт / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський попросив міського голову Одеси Геннадія Труханова терміново вирішити питання щодо виділення земельної ділянки для облаштування безкоштовного в'їзду на територію Одеського морського порту.

Читайте такожЗеленський відклав призначення голови Одеської ОДА

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента України, про це Зеленський сказав під час відвідування Одеси.

Відео дня

«Треба знайти можливість вирішити проблему надання земельної ділянки Одеському морському порту для облаштування в'їзду на територію порту для бізнесу, яким можна було б користуватися безкоштовно», – зазначив глава держави.

У прес-службі президента зазначили, що нині існує лише один великий шлях доступу в порт, який належить приватній структурі. 

Президент вважає таку ситуацію неприпустимою та наголошує, що це створює монополію, яка шкодить великій кількості підприємців.

Труханов пообіцяв, що зі свого боку докладе зусиль для вирішення питання, триматиме його під контролем та поінформує президента щодо ситуації.

Довідка УНІАН. Одеський морський торговельний порт – один з найбільших портів Чорноморсько-Азовського басейну, розташований у північно-західній частині Чорного моря на перехресті історично сформованих торгових шляхів Сходу і Заходу. Технічні можливості порту дозволяють обробляти більш як 18 млн тонн сухих і 25 млн тонн наливних вантажів на рік.