Ілюстрація / REUTERS

Побоювання, що торгова війна між США і Китаєм призведе до рецесії американської економіки, зростають, дві найбільші економіки світу навряд чи укладуть угоду до наступних президентських виборів у Штатах (2020 рік).

До такого висновку прийшли аналітики з Goldman Sachs Group Inc., повідомляє РБК з посиланням на Reuters.

"Ми очікуємо набрання чинності тарифів на ввезені товари з Китаю на $300 млрд", - наводить агентство повідомлення банку, розіслане клієнтам.

Відео дня

Goldman Sachs заявив, що знизив свій прогноз по зростанню економіки США на четвертий квартал на 20 базисних пунктів до 1,8% на тлі більш значного, ніж очікувалося, впливу торговельної війни.

Читайте такожТрамп розкритикував високий курс долара і поскаржився на Федеральний резерв

"В цілому, ми підвищили нашу оцінку впливу торговельної війни на темпи економічного зростання", - йдеться в повідомленні банку.

Президент США Дональд Трамп 1 серпня оголосив, що з вересня введе 10% мита на китайські товари вартістю $300 млрд. Сполучені Штати також звинуватили Китай у маніпуляції валютою після падіння курсу юаня. Пекін звинувачення заперечує.

Торгова війна між США і Китаєм почалася в 2018 році. Це сталося після того, як Трамп почав вводити ввізні мита на китайські товари. Пекін став відповідати Вашингтону дзеркально. Сторони неодноразово вели переговори про укладення угоди, яка могла б покласти кінець торгової війни між двома найбільшими економіками, однак зробити цього поки не вдається.

Раніше УНІАН повідомляв, що мінфін США визнав Китай країною, що маніпулює валютою, Вашингтон буде працювати з Міжнародним валютним фондом (МВФ) для усунення "несправедливої переваги".