Ілюстрація REUTERS

Україна може уникнути негативних наслідків фінансової кризи на ринках, що розвиваються, у разі продовження реформ за підтримки Міжнародного валютного фонду.

Читайте такожНацбанк не очікує традиційних для осені потрясінь на валютному ринку

Про це заявив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб у ході круглого столу в Києві, відзначивши погіршення ситуації на світових ринках, що розвиваються, і навівши приклад Аргентини, яка учергове опинилася на порозі дефолту.

Відео дня

«В України, в принципі, є шанс вийти з глобального тренду ринків, що розвиваються. Але для цього потрібне продовження реформ. Потрібний поінформований уряд і укладання нової програми з МВФ. Це буде для інвесторів важливим психологічним фактором», - сказав Сологуб.

Довідка УНІАН. Фондовий ринок Аргентини і національна валюта країни - аргентинський песо - різко впали 12 серпня на тлі підсумків президентських виборів, перемогу на яких здобув опозиційний кандидат Альберто Фернандес.

17 серпня Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг Аргентини на три позиції, що збільшило ймовірність суверенного дефолту або реструктуризації боргів.

На тлі різкої девальвації національної валюти очільник Міністерства фінансів Аргентини Ніколас Духовни 17 серпня подав у відставку.