Ілюстрація / REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг Аргентини на три ступені - з рівня B до CCC.

Про це йдеться у повідомленні агентства Fitch, передає РБК.

"Пониження рейтингів відображає підвищену невизначеність політики після праймеріз, що пройшли 11 серпня, серйозне посилення умов фінансування і очікуване погіршення макроекономічної ситуації", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що це збільшує вірогідність суверенного дефолту чи якої-небудь реструктуризації.

Рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий рейтинг Аргентини з B до B-, передає Bloomberg.

Читайте такожБразилія вперше за 10 років почне продажу доларів для стабілізації реала

12 серпня падіння аргентинського песо до долара складало 33%. Після оголошення в Аргентині результатів президентських праймеріз, на яких переміг опозиційний кандидат Альберто Фернандес, іноземні інвестори стали різко позбавлятися від активів у цій країні.

Аргентинський біржовий індекс S&P Merval 12 серпня впав на 48% у доларовому вираженні, що стало другим за величиною падінням протягом дня на фондових біржах, які відстежує Bloomberg.

Фернандес на праймеріз набрав 47,7% голосів, чинний лідер країни Маурісіо Макрі - 32,1%. У разі перемоги опозиційного кандидата екс-президента Крістіна Фернандес де Кіршнер (не є родичем Альберто Фернандеса), яка була при владі з 2007 по 2015 рік, стане віце-президентом країни.