У грудні 2018 року Кабмін ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу / фото korupciya.com

В Україні сьогодні розпочала свою роботу Державна податкова служба (ДПС).

Як повідомляється на сайті нового відомства, сьогодні на Урядовому порталі оприлюднено розпорядження Кабінету міністрів від 21 серпня 2019 р. № 682-р про початок роботи ДПС.

Згідно з повідомленням, Кабмін передав ДПС функції з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

Відео дня

Читайте такожКабмін дав старт роботі нової податкової служби

У ДПС зазначили, що прийняття розпорядження стало можливим після виконання усіх необхідних заходів з утворення Служби: проведення державної реєстрації, затвердження структури, штатного розпису апарату та кошторису, переведення з ДФС у ДПС 30% працівників на рівні центрального апарату і територіальних органів.

«Таким чином, здійснення заходів з утворення ДПС та забезпечення здійснення ДПС повноважень і виконання функцій, визначених Положенням про Державну податкову службу України, затвердженим постановою КМУ від 06 березня 2019 р. № 227, завершене», – інформують у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розподілу на державні податкову і митну служби.

8 травня 2019 року за підсумками конкурсного відбору Кабмін призначив головою Державної податкової служби Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

21 серпня уряд схвалив розпорядження, згідно з яким поклав повноваження й виконання функції адміністрування податків з ДФС на новостворену Державну податкову службу, надавши старт роботі нового відомства.