Нефьодов планує до жовтня сформувати центральний апарат митної служби / фото УНІАН

Голова Державної митної служби України (ГТС) Максим Нефьодов заявив про початок з наступного тижня процесу переведення співробітників Державної фіскальної служби в новостворену митну, щоб через місяць повністю сформувати склад центрального апарату відомства.

Читайте такожНефьодов: якщо у вас митниця вимагає хабара - пишіть мені напряму в Facebook

«Сподіваюся, що наступного тижня ми почнемо процес переведення перших людей в центральний апарат. Якщо все піде за планом, то вже на наступному засіданні Кабмін погоджує створення територіальних органів... Очікую, що за місяць центральний апарат буде повністю сформований», - сказав Нефедов під час зустрічі з бізнесом, організованої Торгово-промисловою палатою України.

Відео дня

Він також додав, що Міністерство фінансів має затвердити граничну чисельність ДТС для повноцінного старту роботи служби.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів в грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня поточного року було заблоковано рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрія Антонищака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.