Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України має намір здійснити повноцінну податкову реформу навесні 2020 року. Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на нараді з президентом Володимиром Зеленським.

Читайте такожГончарук обіцяє зростання української економіки мінімум на 40% за п'ять років

«Податкова реформа, її ми плануємо зробити навесні 2020 року, цей рік ми присвятимо тому, щоб реанімувати адміністрування, щоб бізнес менше витрачав часу і грошей на те, щоб рахувати і займатися паперами, щоб податкова була максимально ефективною, в цьому контексті я розраховую вже на нового керівника», - повідомив Гончарук.

Відео дня

Він також висловив надію, що уряду вдасться подолати контрабанду на кордоні до кінця поточного року.

«Ми дуже сподіваємося, що в цьому році нам вдасться зробити велику роботу над тим, щоб системна контрабанда пішла в минуле. У наступному році ми повинні вже в ідеалі забути про те, що таке контрабанда», - підкреслив Гончарук.

Крім того, глава уряду наголосив на важливості ліквідації рейдерства, яке заважає бізнесу розвиватися.

«Подолання рейдерства. Ці проблеми з махінаціями з реєстрами повинні відійти в минуле», - визначив пріоритети роботи Кабміну Гончарук.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрія Антонищака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи з запуску в роботу Митної служби тривають.