Ілюстрація REUTERS

Постійна палата арбітражного суду в Гаазі відмовила Російської Федерації у вимозі перегляду питань юрисдикції та порушення зобов'язань за позовом "Приватбанку" у справі про експропріації активів фінустанови в Криму після анексії РФ півострова.

Читайте також"Нафтогаз" у Гаазі вимагає від Росії відшкодувати $5,2 мільярда за захоплення активів у Криму

"ПриватБанк" радий повідомити, що 12 вересня Постійна палата арбітражного суду в Гаазі у справі про захист інвестицій проти Російської Федерації, відмовила Російській Федерації у вимозі перегляду вирішених питань юрисдикції виробництва і порушених зобов'язань, як зазначено в проміжному арбітражному рішенні від 24 лютого 2017 року і частковому арбітражному рішенні від 4 лютого 2019 року", - повідомили в прес-службі банку.

Відео дня

У банку нагадали, що справу в арбітражі було розпочато "ПриватБанком" 13 квітня 2015 року через порушення РФ зобов'язань стосовно банку за активами в Криму за Угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій, укладеним між Україною і РФ.

"Російська Федерація не брала участі у справі до винесення арбітражним судом зазначених рішень. Зараз Російська Федерація призначила своїх представників у суді, і провадження продовжить свій перехід до наступного етапу", - підкреслили в банку.

Як повідомляв УНІАН, постійна палата третейського суду в Гаазі в лютому поточного року офіційно оприлюднила часткове арбітражне рішення на користь "Приватбанка" і проти Російської Федерації у справі про експропріації активів банку в Криму після анексії РФ півострова. "ПриватБанк" має намір отримати відшкодування в розмірі понад 1 мільярд доларів США.

У березні 2014 року в результаті невизнаного світом референдуму, що пройшов в Автономній Республіці Крим, Україна втратила півострів. Кремль включив його до складу Російської Федерації.

У серпні 2014 року Національний банк України зобов'язав банки країни призупинити здійснення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах, які не контролюються українською владою.

"ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.