"Ощадбанк" отримав документи для стягнення з Росії $1,3 мільярда за окупацію Криму / фото УНІАН

Державний "Ощадбанк" отримав виконавчі документи за визначенням Київського апеляційного суду, який визнав рішення Міжнародного арбітражу про стягнення з Російської Федерації на користь банку компенсації збитків в результаті анексії Криму.

Читайте такожСуд дозволив стягнути з Росії $1,3 мільярда за майно "Ощадбанку" в Криму

Як повідомили в прес-службі банку, отримані документи є підставою для виконання рішення арбітражу на території України та відшкодування збитків у розмірі близько 1,3 мільярда доларів США плюс відсотки, які нараховуються щоденно до моменту виконання рішення.

Відео дня

Зазначається, що "Ощадбанк" здійснює всі необхідні процесуальні дії для відкриття виконавчого провадження та належного захисту своїх інтересів.

Довідка УНІАН. У березні 2014 року в результаті невизнаного світом референдуму, що пройшов в Автономній Республіці Крим, Україна втратила півострів. Кремль включив його до складу Російської Федерації. З 7 серпня 2014 року Національний банк України зобов'язав банки країни призупинити здійснення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах, які не контролюються українською владою.

У листопаді 2018 року Міжнародний арбітраж в Парижі прийняв безпрецедентне рішення про стягнення з Російської Федерації на користь українського державного "Ощадбанку" компенсацію збитків у результаті анексії Криму. Арбітражне рішення є остаточним і обов'язковим для сторін. За інформацією банку, з моменту цього вирішення щодня нараховується близько 97 тисяч доларів штрафних санкцій.