Прем'єр зазначив, що переговори з міжнародними партнерами в активній фазі / фото УНІАН

В уряді очікують укладення нової угоди з МВФ про початок нової програми співпраці, панікувати з приводу того, що місія МВФ поїхала, не уклавши угоди, немає підстав.

Читайте такожМісія МВФ відмовилася коментувати чуйні про зрив нової програми

Про це написав у Facebook прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Одразу заспокою паніку, яка вчора розлетілася в українських ЗМІ - переговори з міжнародними партнерами в активній фазі. Ми почали обговорення нової 3-річної програми підтримки в рамках механізму розширеного фінансування", - заявив прем'єр.

За його словами, протягом наступних кількох тижнів триватимуть переговори, щоб отримати так званий staff agreement - рекомендації ради директорів МВФ для відкриття нової програми співпраці з Україною.

"Будемо покращувати бізнес-середовище та проводити ключові реформи, заплановані нашим урядом - велику приватизацію держпідприємств, реформу агросектору, боротьбу з корупцією. Важливим залишається також успішне проведення судової реформи", - запевнив Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, у заяві за підсумками місії МВФ, яка працювала в Києві з 12 по 26 вересня, під керівництвом Рона ван Родена, говориться, що Україна і Міжнародний валютний фонд продовжать обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування в найближчі тижні.